Тийнейджър арестуван след нападение с нож в църква в Сидни, полицейски офицер със счупена челюст след бунтове

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
20

Тийнейджър беше арестуван след нападение с нож в църква в Сидни, при което четирима души бяха ранени. По време на бунт, който последва, полицейски офицер получи счупена челюст. Инцидентът се случи, когато мъж с нож нападна четирима души, включително епископ, в църквата. Всички жертви са живи.

 

15-годишно момче, познато на полицията, е арестувано с тежки наранявания на ръката. Заместник-комисарът на полицията в Ню Саут Уейлс, Андрю Холанд, заяви, че момчето е много разстроено и е поискало да говори с родителите си. Полицията поддържа контакт с родителите, за да организира среща.

След нападението избухнаха бунтове, при които двама полицейски служители бяха ранени по време на мащабна операция. Единият полицейски офицер е със счупена челюст, а другият – с изкълчено коляно и счупен зъб. Няколко полицейски автомобила също са повредени.

Това е втората атака с нож в Сидни за три дни, след като нападател рани шестима души в търговски център. Няма индикации, че двете нападения са свързани.

По време на операцията в югозападната част на Сидни, където е станало нападението, полицията арестува заподозряния и го отведе на неуточнено място. Пострадалите са получили лечение от парамедици и са откарани в болница с наранявания, които не застрашават живота.

Нападението в църквата “Христос Добрият Пастир” предизвика голямо възмущение, според репортера Алекс Хайнке от 9 News Australia. Той разказа за LBC, че хората са марширували по улиците с камъни и тухли, като са причинили значителни щети.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!