Инцидент на летище Хийтроу: Сблъсък между самолети на Virgin Atlantic и British Airways

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
223

Инцидент на летище Хийтроу в събота, при който два самолета удариха крилата си. Беше съобщено, че празен самолет на Virgin Atlantic, модел 787, който на буксир от мястото му в терминал 3, е ударил крилото на паркиран Airbus A350 на British Airways.

От видеозаписите става ясно, че са нанесени леки щети на самолетите и че на пистата са се намесили аварийни екипи и земен персонал. Според представител на Virgin Atlantic по време на инцидента в самолета на буксир не е имало пътници. Самолетът временно е изведен от експлоатация и подлежи на технически прегледи.

Представител на Virgin Atlantic е заявил, че е започнато пълно и задълбочено разследване на случая, като е подчертано, че безопасността на клиентите и екипажа винаги е в приоритет. От летище Хийтроу съобщават, че инцидентът не е довел до наранявания сред пътниците и не се очаква да има дългосрочна промяна на графика на  на летището.

Движението на самолета на буксир е било осъществено от компания за наземно обслужване, действаща по договор с Virgin Atlantic. От British Airways са коментирали, че техният самолет е бил неподвижен по време на инцидента. Техни инженери оценяват щетите, а на клиентите е предоставен алтернативен самолет.

www.budilnik.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!