Пилотът на MH370 може да е летял часове с мъртви пътници

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
487

Пилотът „може да е летял с MH370 с часове, докато пътниците лежат мъртви в кабината“
Изчезналият полет MH370 на Малайзийските авиолинии е бил умишлено отклонен от курса с мъртви пътници в кабината, смята търговски пилот.

Пенсионираният пилот на Air France Патрик Блели работи от години, за да се опита да разреши мистерията какво стана с търговския самолет преди десет години.

Моята теория е, че MH370 е бил под налягане“, каза той. „За пилота е много лесно да намали налягането на самолет. Всичко, което трябва да направите, е да превключите клапаните за налягане на ръчно.“

Ако пилотът наистина е отменил автоматичната система, за да направи това, аварийните кислородни маски биха позволили на пътниците да оцелеят само около 20 минути, което означава, че скоро щяха да изпаднат в безсъзнание и „неутрализирани“ с хипоксия.
Допълнителните консумативи и специалните маски в пилотската кабина обаче щяха да осигурят на пилота достатъчно за повече от 20 часа: достатъчно дълго, за да начертае значително различна траектория на полета от планираното пътуване до Пекин.

В същото време с изсмукването на кислорода пилотът може да е изключил захранването на бордовите сателитни телефони, оставяйки екипажа без начин да се свърже със земята, за да извърши масово самоубийство на всички 239 души на борда.Патрик смята, че няма начин самолетът да се е разбил случайно и казва, че са били необходими умения и инструменти, за да „изчезне“ по такъв начин

Експертът по управление на въздушния трафик Жан-Люк Маршан работи с Патрик в продължение на четири години, за да се опита да разбере какво се е случило на борда на полета, използвайки полетен симулатор на Boeing, за да пресъздаде последните му моменти.

Двамата разговаряха с BBC за документален филм преди десетата годишнина от изчезването на самолета от Куала Лумпур на 8 март 2014 г.

Идва на фона на нова надежда за семействата, с аерокосмически инженер, убеден, че знае къде е, и фирмата за изследване на морското дъно Ocean Infinity, която предлага да търси отново на базата на „без намиране без такса“ с надеждата да извлече фюзелажа и черните кутии и най-накрая да намери категорични отговори.

Жан-Люк също е убеден, че опитен пилот трябва активно да е отклонил самолета от курса, тласкайки го до пределите му със стръмен обратен завой, където е трябвало да премине във виетнамското въздушно пространство и вместо това да е завил през Малакския проток.

„Как може такъв самолет да изчезне в такъв контролиран свят?“, попита той. „Той се погрижи да бъде невидим, да не бъде последван.“

Контактът със самолета е изгубен на контролно-пропускателен пункт, наречен Игари. Пилотът се сбогува с малайзийския контрол на въздушното движение, както се очакваше, но никога повече не се свърза след това.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!