Руски изтребители прехванаха самолети на RAF над Черно море

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
78

Изтребители на Кралските военновъздушни сили (RAF) бяха прехванати от военни самолети на Путин. Владимир Путин разположи военен самолет срещу изтребители на RAF над Черно море, което е поредният знак за влошаващите се отношения между Русия и Запада.

Министерството на отбраната съобщи, че три въздушни цели са били засечени при приближаването си към държавната граница.

Две от тях бяха изтребители Typhoon на RAF и един беше самолет за електронно разузнаване и електронна война RC-135.

Изтребител Su-30 от руските военновъздушни сили беше изпратен, за да предотврати нарушаването на границата от страна на самолета и изтребителите Typhoon на RAF. Съобщение от министерството казва: “Руският въздушен контрол над Черно море днес засече три въздушни цели, приближаващи се към държавната граница на Руската федерация.

За да се предотврати нарушение на държавната граница на Руската федерация, беше изпратен изтребител Su-30 от дежурните сили за ПВО. Екипажът на руския изтребител идентифицира въздушните цели като самолет за електронно разузнаване и електронна война RC-135 и два многоцелеви изтребителя Typhoon на RAF. Когато руският изтребител се приближи, чуждестранните военни самолети се отклониха от държавната граница на Руската федерация.

Руският самолет се завърна безопасно на своето домашно летище. Не е имало нарушение на държавната граница на Руската федерация.

Полетът на руския изтребител е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води, без пресичане на въздушни маршрути или опасно приближаване до самолети на чужда държава.”

Такива инциденти не са необичайни и понякога изтребители на RAF прехващат руски самолети.

Но това се случва в момент, когато Русия увеличава своите въздушни атаки, докато войниците напредват по фронтовите линии в Украйна.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!