Разкриха тайната за успеха на Антъни Джошуа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
60

 

Световният шампион се е обърнал за помощ към гуруто на бойните изкуства Джоби Клейтън
Снимка: Twitter
Броени дни преди историческата битка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа във Великобритания разкриха тайната за успеха на британеца. Световният шампион се е обърнал за помощ към гуруто на бойните изкуства Джоби Клейтън, за да се подготви за реванша срещу Анди Руис, както и за битката срещу Кубрат Пулев.

„Използвам това за някой, който влиза за първи път в залата или за елитните спортисти. Започвам с това в началото на всяка тренировка за психическа загрявка. Това са всички мои знания от последните 30 години. Това, което заинтересува AJ от моите учения, беше, когато говорих за грацията и ритъма. Дивите животни се движат по невероятно грациозен начин, независимо дали са ловецът или жертвата – техните движения са ефективни за самото им оцеляване“, заяви Клейтън.

„Очаквам да развия тази грация в индивида, започвайки от това как да диша ефективно, след това да осъзнае тялото си и как да генерира релаксация. Дихателната работа е неизползван път в спорта и живота. Засяга енергията на ума“, добави още той.

Това е философията, която Джоби Клейтън преподава на Джошуа и допринася за спокойното и пресметнато поведение на британеца по време на реванша срещу Анди Руис.
„Антъни има детско любопитство. Гениите са хора, които могат да проявят такова и да го издигнат на следващото ниво. Заедно с това, той има работната етика, която много му помага. AJ сега мисли по-ясно какво прави. Хората си мислеха, че ще се бори да получи ума, който притежават другите боксьори, когато се изправят срещу него на ринга, но сега е в състояние да взима страхотни решения от спокойна перспектива“, каза Клейтън пред „Скай Спортс“.

Мотивационните цитати по стените на съблекалнята са последната част от методологията на гуруто за подготовката на бойците.

„Те са котвите за целите на нашата подготовка. „Само величие“ – е мантрата, която използваме сега“, добавя още той.

Клейтън е вдъхновен от кунг-фу филмите на Брус Лий и гледа многократно легендата в бойните изкуства.

„Не знам не съм отворил очите на Джошуа. Беше любопитен и затова се обърна към мен. Всичко започва в ума. Виждаме големи хора, които вдъхват страх, но не знаете какво се случва зад очите им. Очарован съм от психологията на битката и движението. В професионалния бокс, боксьорът е шефът, а треньорите са наети да ръководят и насочват. Не е лесно за боксьора да има толкова много различни гласове в главата си, но AJ го прави добре. Той уважава всички наши идеи. Има една африканска поговорка: „Селото е необходимо, за да се отгледа дете“. Все още искам Антъни да не бъде ударен. Желая да продължи да бъде толкова вълнуващ и опустошителен. Искам да видя дисциплинирано представяне, малко от стария, но и малко от новия Джошуа“, заяви Клейтън.
fakti.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!