1000 паунда на ден печели български джебчия на Олимпиадата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
993

1000 паунда на ден е печалбата, която се очаква да реализира всеки един български джебчия в Лондон по време на Олимпиадата, пише в. “Монитор“. 

От МВР обясниха, че нормалният доход на един обирджия в британската столица бил около 400 паунда, като в тях влизали и различни вещи – бижута, мобилни телефони и кредитни карти.

Със започването на най-уважавания спортен форум обаче печалбата им щяла да скочи двойно, че дори и тройно. Причината били десетте милиона души, които се очаква да станат свидетели на най-старите спортни игри. Над 1,2 млн. от тях са туристи, които са основната жертва на джебчиите.

Заради наплива от потенциални „клиенти” всички ромски кланове у нас са изпратили свои представители. Най-опитните пък били командировани месец по-рано, за да се запознаят на място с обстановката и да набележат местата си за атака.

Заради преселението на родните обирджии от СДВР са отчели пет процента спад на тези престъпления в София. Подобна тенденция се наблюдавала и в другите по-големи градове в страната.

Според информация на „Монитор” към Лондон са потеглили над 200 от най-добрите джебчии на всеки ромски клан, предимно от Северна България. Броят им обаче можело да се окаже много по-голям, тъй като освен от големите фамилии много ромски семейства самосиндикално решили да си опитат късмета в британската столица.

Такъв бил и случаят на заловените наскоро от британската полиция наши роми, които успели да натрупат над 100 хил. лири само от кражби в метрото. Те не били от някоя голяма фамилия, а отишли на своя глава. Ръководител на бандата бил най-старият в родата – Николай Филипов, който командвал жена си, нейната сестра, брат си и неговата приятелка. Филипов дори бил направил карта с най-доходоносните места за кражби. Твърди се, че след като е бил депортиран у нас, прясната му информация набързо е била предадена на истинските профсионалисти от другите родове. Те щели да я използват именно за олимпиадата.

Британските власти, които са пропищели от нашите джебчии, също са се подготвили. Те вече са разпространили указания към туристите как да пазят багажа и джобовете си, както и да бъдат изключително внимателни в навалицата в лондонското метро. Съветите са към по-възрастните хора и майките с деца, тъй като те били основната цел на престъпниците.

Британската транспортна полиция е започнала рекламна кампания, с която цели да информира хората за опасността от българските и румънските джебчии. По повечето спирки и метростанции в Лондон са разлепени плакати с предупреждения към туристите. „Дайте им само инч и те ще ви вземат всичко, което могат”, гласи посланието на един от билбордовете в метрото. Същевременно в интернет и каналите в масовия транспорт вървят клипчета, които показват как действат джебчиите. По много публични места пък има табели, които предупреждават – „Тук действат джебчии”.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!