UFC наема таен остров и започва да провежда ММА мачове

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
100

© YouTube.com/UFC

UFC иска ММА да бъде първия елитен спорт, който да бъде възобновен след пандемията от коронавирус и планира да го направи на супер таен остров далече от онези, които шефът на организацията описа като “зловещи хора”, които искат закриването й.

Ескалацията в разпространението на коронавируса по света принуди мултимилиардни спортни организации – от НБА до Висшата лига по футбол в Англия, да преустановят дейност през март.

Дори Олимпиадата в Токио беше отложена с една година, поставяйки под заплаха 10 млрд. долара под формата на медийни реклами, спонсорство и местни сделки.
Въпреки че кризата принуди UFC да отложи три събития, сега организацията възнамерява да поднови календара си, започвайки с UFC 249 на мистериозно място в САЩ.

“Близо сме до сключването на сделка на това място, което съм резервирал за 18 април,” заяви президентът на UFC Дейна Уайт. “Ще продължа да организирам мачове.”

Уайт заяви, че се надява да наеме това място, вероятно на Западния бряг, в обозримо бъдеще. Там ще се организират събитията на UFC за САЩ, докато международните събития ще се провеждат на остров.

“Почти съм осигурил остров,” каза Уайт. “Имам остров. В момента се изгражда инфраструктурата.

Ще провеждаме всички международни мачове на този остров. Така че, след като организираме този мач на 18 април в САЩ и в международен план, ще започнем да задвижваме нещата. UFC ще се завърне с пълна сила, в международен план и в САЩ.
Сделката трябва да се сключи в следващите няколко дни. Не мога постоянно да отлагам мачове в САЩ. Трябва да организирам мачове и в Европа или ще пропилея всички тези талантливи бойци в САЩ. Ще използваме това ново място и острова.”

Решението на организацията да продължи дейност беше прието с ожесточени критики.

Медии, отразяващи MMA, определиха Уайт като “пример за корпоративна алчност” заради желанието му да проведе UFC 249 в разгара на кризата.

Уайт беше порицан и от боксовия промоутър Боб Аръм, който наскоро каза, че той би трябвало “да се срамува” от себе си.

Самият Уайт обаче твърди, че е един от малцината, които се опитват да поведат завръщането на спорта.
profit.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!