99-годишна великобританка оздравя от коронавирус

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
102

Жената обяснила, че е защото яла сладкиши, които много обичала

Снимка: БГНЕС
Възрастната англичанка вярва, че любимите й сладкиши са й помогнали да преодолее болестта, пише в. “Дейли Мейл”.

Жителката на английския град Стокпорт, 99-годишната Рита Рейнолдс успя да се възстанови от коронавирус, въпреки факта, че попада в най-рисковата група поради напредналата си възраст. Жената и нейните близки вярват, че е успяла да се възстанови заради любовта си към сладкишите.

Пред вестника Рейнолдс разказа, че се е почувства зле на 25 март. Било й много трудно да диша и била толкова слаба, че не можела да стане от леглото. Резултатът от теста за COVID-19 се оказал положителен и лекарите предупредили роднините й да се подготвят за най-лошото до няколко дни.

Лекарите продължили да лекуват Рейнолдс и след седмица тя се възстановила напълно. Апетитът й се върнал и тялото й укрепнало. Тя шеговито заяви предизданието, че дължи възстановяване на кексчетата с мармалад. Според внука й Хенри Филипс баба му много обичала бисквити, шоколад и торти, защото младостта си прекарала във военно време и вечно се чувствала недохранена. “Мисля, че никога през живота си не е обичала плодове и зеленчуци”, добави Филипс, цитиран от БГНЕС.

“Бисквитките, тортите и кексовете с мармалад вероятно са това, което й помогна”, шегува се внукът. Той също така отбеляза, че преди да се разболее от коронавирус, баба му никога не е приемала лекарства. Никога не е пушила и не обичала алкохол.

Преди това учените стигнаха до извода, че пациентите с COVID-19 могат да преодолеят болестта самостоятелно, ако имат силен имунитет.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!