Зукърбърг няма да се яви да свидетелства пред британските власти

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
55

Представители на социалната мрежа са заявили, че той няма подобни намерения
Снимка: Архив Ройтерс
Марк Зукърбърг вероятно няма да се яви пред британския парламент, твърдят представители на властите в Обединеното кралство, цитирани от CNBC.
Членове на парламенти преди време заявиха, че искат главният изпълнителен директор да свидетелства пред тях по случая с изтичането на данни към Cambridge Analytica следващия път, в който посети страната.
Но сега представители на Facebook са отговорили, че Зукърбърг няма намерение да се яви.
“Разочароващо е, че компания с ресурсите на Facebook избира да не предостави достатъчно ниво на детайлност и прозрачност по различни въпроси“, коментира Деймиън Колинс, представител на парламента.
Зукърбърг прекара десет часа на разпит пред Конгреса на САЩ миналия месец, но отказа редицата покани да отговори на въпроси пред властите във Великобритания.
Главният изпълнителен директор и социалната мрежа са изправени пред проверка от регулаторите след информация, че британската компания Cambridge Analytica неправомерно е имала достъп до личната информация на около 87 млн. потребители на Facebook.
“Ако Марк Зукърбърг наистина признава „сериозността“ на тези проблеми, както твърдят, че правят, можем да очакваме той да се появи пред Комитета и да отговори на въпросите относно притесненията не само на Парламента, но и на десетките милиони потребители на Facebook в тази страна“, коментира Колинс.
По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!