Живот на колела: Млад германец превръща влаковете в свой дом за 8,500 паунда годишно

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
234

Влаковете често се възприемат като необходимо зло, особено във Великобритания, където са известни със своите закъснения и препълнени вагони. Въпреки това, за Ласе Столи, млад германски дигитален номад, животът във влак е избор, който той съзнателно прави. Той пътува из цяла Германия с влаковете на Deutsche Bahn, като използва своята неограничена годишна карта за пътуване в първа класа, спи в нощни влакове и използва лаунджите на DB за закуска.

Ласе, който е самонает програмист, няма постоянен адрес и предпочита да живее на колелата, документирайки своите приключения в блога си “Life on the Train”. Той разказва, че е взел решението да живее във влак на 16 години, след като завършва училище и решава да последва своето желание за приключения. Той планира своите пътувания така, че да може да се наслаждава на различни гледки и преживявания всеки ден – от морето до градската суматоха и планинските разходки.

Животът във влак обаче не е без предизвикателства. Ласе трябва да е гъвкав и да реагира бързо на промени в разписанията на влаковете. Той също така трябва да ограничи багажа си до най-необходимото, като носи със себе си само лаптоп и слушалки с шумопотискане.

Въпреки трудностите, Ласе се радва на свободата, която му предоставя този начин на живот, и възможността всеки ден да избира къде да бъде. Той е изминал над 500,000 километра откакто е започнал своето пътешествие и все още не е готов да се откаже от този начин на живот. Родителите му, въпреки първоначалните си съмнения, сега пълноценно подкрепят решението му, след като са се уверили в неговата законност и безопасност.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!