Британски войници подкрепят Украйна на терен, разкрива теч на информация

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
95

Британски войници са на терен в Украйна и помагат на украинските сили да използват далекобойни ракети Storm Shadow, според теч на информация в руските медии от разговор между висши офицери на германските военновъздушни сили.

Кремъл твърди, че този теч показва прякото участие на западните страни в конфликта в Украйна. В отговор, бивши британски министри на отбраната изразиха недоволство от германската армия заради разкритията.

Аудиозаписът, публикуван от редактора на RT Маргарита Симонян, е потвърден за автентичен от Германия. В него се чува как германски офицери обсъждат използването на германски ракети Taurus за атака срещу Керченския мост, който свързва Русия с окупирания Крим.

Генерал-лейтенант Инго Герхарц от Луфтвафе споменава, че Великобритания работи “на място” с Украйна за използването на ракетите Storm Shadow за удари дълбоко зад руските линии.

Течът е разкрит в момент, когато се обсъждаше доставката на германски ракети Taurus за Украйна, като се предполага, че това е опит на Русия да подкопае тази доставка и да отклони вниманието от други важни въпроси.

Великобритания потвърди, че има “малък брой персонал” в Украйна, без да уточнява техните задачи, за да избегне ескалация от страна на Москва.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!