Жителите на Лондон се завръщат в центъра на града

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
303

Огледите на имоти в централните части на британската столица са нараснали с 46% през април

Снимка: Bloomberg LP

Жителите на Лондон се завръщат в града. След година на избягване на британската столица на фона на блокади и коронавирус много наематели сега опитват да се върнат към градския живот със смекчаването на ограниченията, сочат данни на агенцията за недвижими имоти Hamptons International, цитирани от Bloomberg.

Огледите на имоти в центъра на Лондон са нараснали с 46% през април спрямо същия месец две години по-рано, тъй като местните жители са побързали да се възползват от ниските цени.

През януари картината беше съвсем различна, когато огледите на имоти в покрайнините на Лондон продължаваха да растат, а наемателите не проявяваха особен интерес към центъра.

„Има общо усещане, че центърът на Лондон е на ръба на ново отваряне. Виждаме, че все повече наематели поглеждат към централни локации и по-малки жилища“, отбелязва Дейвид Фел, старши анализатор в Hamptons International.
По време на пандемията наемните пазари в градовете в цял свят пострадаха, тъй като местните жители изгубиха работата си или избягаха в селски райони по време на блокадите. Тъй като наемателите могат да се местят по-лесно в други райони от собствениците на жилище, те се превърнаха в нещо като предвестници на нови тенденции в начина на живот и бързината на развитието им.

Имотният портал Zoopla обяви ръст със 7% на търсенето на имоти под наем в центъра на Лондон от началото на април спрямо предходните шест седмици, а някои други основни градски центрове във Великобритания като Лийдс и Манчестър също регистрират повишение. Собствениците на имоти обаче не трябва да очакват бързо възстановяване на цените, казва ръководителят на изследванията в Zoopla Грейни Гилмор.

„Пътят към нивата преди пандемията ще бъде бавен“, отбелязва тя.

По статията работи: Божидарка Чобалигова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!