Жилищата поевтиняват за първи път тази година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
197

Спадът е в съответствие с летните ценови тенденции за последното десетилетие във Великобритания

Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата във Великобритания отчетоха спад за първи път тази година, но експертите твърдят, че причината за това са летните ваканции, а не влошаващите се икономически условия. Данните, публикувани от Rightmove, показват, че средната цена на имотите в Обединеното кралство е паднала до 365 173 паунда през август, което е спад от 1,3%.

Въпреки че има опасения, че нарастващите лихвени проценти, които се повишиха в отговор на растящата инфлация, биха могли да повлияят на жилищния пазар, спадът като цяло е в съответствие с летните ценови тенденции през последното десетилетие. Според анализатори, пазарът ще се възстанови, след като инвеститорите в жилища се върнат от ваканция.

Очаква се цените на жилищата на Острова да бъдат със 7% по-високи в края на текущата година, отколкото през 2021 г. Това се случва въпреки по-голямата икономическа несигурност и опасенията, че покачващите се цени на храните и горивата могат да доведат до рецесия по-късно тази година.

„Трябва да се очаква цените да паднат този месец, тъй като пазарът се връща към нормалните сезонни промени след 2 луди години“, казва Тим Банистър, директор на Rightmove.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!