Жестокото убийство в Лондон заради радикалния ислям

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
289

Премиерът Камерън го окачестви като терористичен актБруталното убийство в Лондон вчера, при което двама мъже убиха с касапски ножове друг човек близо до казарма, изглежда е било мотивирано от радикалния ислям,


съобщава Асошиейтед прес, като цитира британски правителствени представители.

Властите не идентифицираха жертвата по име, но на пресконференция в Париж с британския министър-председател Дейвид Камерън френският президент Франсоа Оланд наричаше убития “войник”. Камерън обаче не потвърди това.

Британският премиер заяви, че има “силни индикации”, че  убийството в Лондон е терористичен акт. Той добави, че  Великобритания и преди е преживявала такива атаки и няма да бъде сплашена. Убийството принуди Камерън да съкрати посещението си  в Париж и спешно бе свикано извънредно заседание на кабинета.

Други двама правителствени представители, които говориха при условие за анонимност, тъй като не са били упълномощени за  това, заявиха, че нападението изглежда е идеологически  мотивирано от радикалния ислям. Както те уточниха, тази оценка не е базирана единствено на видозаписа, на който единият заподозрян прави политически изявления срещу британското  правителство.

Скотланд Ярд потвърди, че разследването за убийството се води от отдела за борба с тероризма. Двамата заподозрени са били ранени и са задържани. Те се намират в болница, а  състоянието на единия е тежко. Във връзка с нападението мерките  за сигурност в казармите в Лондон са засилени.

Ройтерс предаде, позовавайки се на източници, запознати  с разследването, че Великобритания разследва възможна нигерийска връзка в нападението. Източниците обаче не уточняват какво е  естеството на тази връзка, пише БТА.

 

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!