Жена преодолява тийнейджърска бременност на 13 и получава докторат същия ден като сина си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
64

 

Д-р Вики МакБрайд и д-р Морис МакБрайд преодоляват сериозни препятствия

През 2013 г., майка и син д-р Вики МакБрайд и д-р Морис МакБрайд пренаписаха историята, като завършиха докторантури на една и съща церемония.

Техният път към подиума е история за вълнуващ триумф срещу значителни трудности, особено след като Вики е само на 13, когато роди сина си Морис.

Родена от тийнейджърска майка, Вики беше отгледана от приемната си майка в любящ дом, докато истинската ѝ майка е в затвора. Въпреки щастливото си детство, Вики е възпитана консервативно, което я направи уязвима и наивна, когато ставаше въпрос за момчета. Преди да завърши гимназия или да получи шофьорска книжка, Вики става майка на Морис.

Отхвърлена от общността и обект на клюки, тя бива решена да завърши образованието си и продължи да посещава гимназия и колеж, като същевременно балансира ролите си на майка и студентка.

Междувременно Морис израсва с любов от страна на Вики и неговата баба. Въпреки това, той признава, че се е събирал с “грешни хора”, което довежда до напускането на гимназията на 16 и последващо попадане в юношеско заведение. На този етап Морис решава да промени живота си и да получи своя GED, след което започна да посещава колеж онлайн. Това се случи след като имаше и кариера като рапър с Capital Records.

След като завърши онлайн образованието си, Морис звъни на майка си, за да попита дали иска да кандидатства за докторантура с него. И останалото е история.

През август 2013 г., Вики завършва докторат по образование K-12, а Морис – по организационен мениджмънт в Университета Капела.

През 2015 г. е публикувана книгата “Почти статистика: Невероятната история на д-р Вики и д-р Морис МакБрайд”, която разказва за борбата на дуото срещу негативните последици от отглеждането на дете от самотна чернокожа жена без баща. В момента Морис е асистент-професор по бизнес в колежа Пейн в Джорджия и общински съветник на Уейнсбъро.

Относно Вики има малко информация, тъй като тя е предпочела да поддържа нисък профил – с единствена снимка на нея и внучката ѝ в профила ѝ в Instagram.

Процентът на завършващите афроамериканци от 22.6% все още изостава от националния среден процент от 32.9%.

Расовите разлики в затворите продължават да съществуват и до днес, породени от разширението на правната система на САЩ в края на 20-ти век.

Въпреки че промените в политиката са помогнали за намаляване на неравенствата, афроамериканските възрастни все още са представени в затворите в пет пъти по-висок процент от белите американци.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!