Жена опита да отвори вратата на самолет в полет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
174

Два изтребителя са изпратени да придружат самолета, в който тя е пътувала

За необичаен и силно притеснителен инцидент съобщи нискотарифната британска авиокомпания Jet2. На 22 юни самолет на компанията, пътуващ от Станстед до Даламан в Турция, е трябвало да кацне аварийно заради буйстваща жена, опитала да отвори вратата на самолета по време на полета.

В официалното становище на авиопревозвача се посоча, че 25-годишната Клои Хейнс е започнала да крещи: „Изведете ме от тук, ще убия всички“, опитвайки да отвори люка на самолета. Екипажът е бил принуден да задържи младата жена, докато пилотите пренасочат машината обратно към Англия.

Хейнс е обвинена в „агресивно, насилствено и опасно поведение“ и ще трябва да плати глоба от 106 хил. долара. Освен това ѝ е забранено до живот да пътува с въпросната авиокомпания.

Jet2 разказва още, че британските военновъздушни сили е трябвало скоростно да изпратят два изтребителя Typhoon, които да придружат полета, попаднал в извънредната ситуация.

Компанията добавя, че полицаите на летището в Станстед са арестували жената по обвинение в нападение и застрашаване на сигурността.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!