Защо Великобритания спира да съобщава броя на новите смъртни случаи от коронавирус

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
449

Правителството нареди да се преразгледат изчисленията на данните

Великобритания преустанови ежедневните си сводки за броя на новите смъртни случаи от коронавирус, след като правителството нареди да се преразгледат изчисленията на данните след изразени безпокойства, че числата може да са били преувеличени, предаде Reuters.

Представители на академичните среди заявиха, че начинът, по който държавните здравни власти обработват числата за Англия, създава невярно впечатление за положението там, в сравнение с други съставни страни на Обединеното кралство.

“Понастоящем данните за смъртни случаи включват всички хора, които са дали положителна проба за коронавирус, а впоследствие са починали, без отчитане колко време е изминало между датата на тестването и датата на смъртта”, се казва в съобщение в сайта на правителството.

“Има твърдения, че липсата на такова отчитане може да изопачи броя смъртни случаи на ден. Поради това временно спираме публикуването на този ежедневен показател, докато въпросът се изясни”, се казва още в съобщението.

Великобритания е най-пострадалата от коронавируса европейска страна с официално потвърдени над 45 000 смъртни случаи. Правителството й обаче заяви, че международните сравнения са подвеждащи, защото различните страни водят по различен начин статистиката си за починали от коронавирус.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!