Защо Кобрата е по-добър от Кличко?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
794

ВИП билетите за сблъсъка са вече на изчерпване След като стана ясна датата на сблъсъка

между боксьорите Кубрат Пулев и Владимир Кличко, започнаха и предположенията за това, кой от двамата има по-голям шанс да спечели.

Междувременно стана ясно, че билетите за мача между Кличко и Пулев ще са на цена между 57 и 692 евро. Местата във ВИП ложата вече са на изчерпване.

Сайтът proboxing-fans.com е посочил пет основни причини, заради които българинът има по-големи шансове от украинеца:

1. Размери: Кобрата е по-нисък от Кличко, но пък разликата им е едва 4 см в полза на украинеца. Единственият по-висок от Пулев боксьор, срещу когото Кличко се боксира, беше Тони Томпсън. Той беше едва 2 см по-нисък от украинеца. Нека припомним, че Томпсън се би срещу Кобрата през лятото на 2013 г. и предимството на нашето момче беше смазващо.

Що се отнася до килограмите, те със сигурност са в полза на българина. Кличко тежи 110 кг, или с 2 по-малко от Пулев.

2. Възраст: Въпреки че Пулев не е първа младост, що се отнася до спорта, той има значимо предимство. Българинът е на 33 г., а Кличко наближава 40-те. Това е категоричен плюс за Кобрата, тъй като украинецът е далеч от върховата си физическа форма. Годините са в полза на нашето момче. Българинът е известен с добрата си защита. Неговите рефлекси са изключително бързи и той често залага на това, а не на дистанцията.

3. Начин на атака: Основното предимство тук на Пулев е, че атакува тялото. Това е основната разлика между него и Кличко.

4. По-добра брадичка: Пулев може да си позволи да бъде ударен, има повече опции пред себе си. Той трудно може да бъде нокаутиран. Той има и по-голяма способност да понася удари. С две думи: Пулев винаги има план Б.

5. Скорост: Въпреки че Кличко има изключително силен джаб, той не се чувства комфортно срещу бързи и агресивни опоненти. Това важи с по-голяма сила, когато противникът е с близки до неговите размери, какъвто е Пулев. Доста анализатори твърдят, че пика на силата на украинеца е преминала и това се е отразило първо на скоростта му.

Вчера на съвместна пресконференция боксьорите са пръв път се изправиха лице в лице преди изключително очаквания от цяла България и боксовия свят мач на 6-и септември. Двамата дадоха изявления пред журналистите в зала “О2”, в германския град Хамбург, като и двамата показаха джентълменство и стил. Те бяха облечени в лъскави костюми, а Кличко позира с поясите си.

Мениджърът на украинеца Бернд Бьонте също присъства на брифинга, а световният шампион в свръхтежка категория не пропусна да каже и няколко добри думи за българския му противник.

“Той има нужните габарити, тегло и техника за свръхтежък боксьор, а освен това е много мотивиран”, коментира Кличко за опонента си. “Вече е успявал да победи боксьори, които са по-високи от мен и не случайно е най-добрият боксьор в тази категория, след шампиона”, добави с усмивка украинецът.

Треньорът на Кобрата Oто Рамин също се включи на пресконференцията, като обяви, че според него Кличко в никакъв случай не е непобедим.

“Последните му съперници бяха тотално надиграни. В последно време Кличко изобщо не е бил предизвикван. Всяко нещо си има своя край”, заяви той.
По публикацията работи: Мария Захариева

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!