В Англия построиха първата къща от боклук

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
229

Лондон. В Англия вече има къща, която е

построена почти изцяло от боклук – от изхвърлени или развалени предмети, пише Ingenieur.de. Изолацията на стените, например, е от стари джинсови панталони и якета и четки за зъби. В къщата, издигната на територията на Университета в Брайтън, могат да се видят закърпени килими, строшено стъкло и непотребни кутийки за компютърни дискове. В постройката от отпадаци не липса обаче стил и артистична изисканост. Пъстрите стени са покрити с употребявана подаръчна хартия, а стълбата между двата етажа е направена от пресована хартия. Дървото, използвано за конструкцията е стока второ качество от строителните магазини. Там, където се е наложило боядисване са използвани остатъци от фирма за бояджийски услуги. Равносметката е, че материалът за къщата се състои от около 85 процента счупени и непотребни предмети. Ръководител на проекта е архитектът Дъкан Бейкър-Браун от компанията BBM, който е работил заедно със студенти от университета в Брайтън. От ВВМ посочват, че това ще е първата къща от боклук, която отговаря на всички строителни стандарти и няма да бъде разрушена след края на проекта.
Постройката е издигната в рамките на една година и се разполага на площ от 85 кв.м. Общо 2500 души са участвали в работата. Вратите на завършената къща са отворени за посещения и стотици ученици гледат с удивление употребяваните четки за зъби, които заместват стиропора и ватата като изолационни материали. Общо 20000 четки са използвани в цялата къща, предоставени от частни лица и от летище “Гетуик”.

Превод и редакция: Екатерина Антонова
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!