Защо Германия привлича малките и средни британски фирми?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
95

Най-често напускащият бизнес е в сферите на телекомуникациите, потребителските продукти и машиностроенето, твърди Ахим Хартих от Germany Trade & Invest
Снимка: Ройтерс

Великобритания е изправена пред огромния риск да изгуби голяма част от малките и средни компании в икономиката си благодарение на Brexit. Германия се очертава като водеща дестинация за дейността на въпросните компании, а причините за това обяснява Ахим Хартих от Germany Trade & Invest (Агенция за икономическо развитие на Федерална Република Германия) в интервю за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Основната причина за пренасянето на британските компании към Германия е Brexit. 45% от тези компании пряко обвиняват напускането на ЕС за своето решение“.

“Германия продължава да е най-привлекателният пазар на територията на Европа, тъй като се наблюдават отлични условия за развитие на B2C и B2B. Все пак говорим за държава с 82 млн. души население”, отбелязва Хартих.

„Повечето напускащи компании са малки, но има и доста големи такива, които се ориентират към германския пазар“.

Най-често напускащият бизнес е в сферите на телекомуникациите, потребителските продукти и машиностроенето, казва още Ахим Хартих.

Всички причини за бизнес миграцията от Великобритания към Германия вижте във видеоматериала.
По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!