Започна охлаждане на имотния пазар във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
465

По-малък интерес към ипотечното кредитиране на Острова

Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата във Великобритания през май 2022 г. са се повишили с 1% на месечна база и с 10,5% на годишна база. Това е най-бавният темп на растеж от началото на годината, отчитат от най-големия ипотечен кредитор Halifax.

Стойността на квадратен метър жилищна площ продължава да расте, въпреки по-високите разходи за живот и по-високите цени на храните и електроенергията. Причината е, че търсенето на жилища продължава да изпреварва предлагането. Ипотечното търсене обаче започна да се забавя, което се очаква да намали активността на жилищния пазар.

Неотдавнашното увеличение на цените се усеща различно от потенциалните купувачи в зависимост от типа жилище, което искат да купят.

Класацията на годишната инфлация на цените на жилищата през месец май беше водена от Северна Ирландия, където цените се повишиха с 15,2% на годишна база. Следват Югозападна Англия (+14,5%) и Уелс (+13,7%).
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!