Забраниха Happy Birthday в британските училища

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
435

Учениците във Великобритания вече не могат да пеят в клас песента Happy Birthday заради опасения, че това може да помага за разпространението на коронавируса, съобщава в. “Дейли Мейл”.

Възпитаниците са били посъветвани да слушат песента в YouTube или да си я тананикат. Новата мярка се обяснява с факта, че по време на пеене капки попадат във въздуха и по този начин заразен човек може да предаде вируса на околните.

В някои училища дори е наложена и забрана за носене на торти, които са приготвени вкъщи. Съпредседателят на групата родители-активисти UsForThem от Кеймбридж Кристин Бет е на мнение, че забраната за пеене в училище е една от многото вредни мерки, включително и ограниченият достъп до вода и тоалетни.

“UsForThem вярва, че децата вече пострадаха достатъчно от дългата пауза в обучението си и трябва да получат възможността да се върнат в нормална и комфортна среда”, казва Бет.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!