Ясни са възможните съперници на българските отбори в Лига Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3816

УЕФА разпредели по урни поставените и непоставените отбори за плейофния кръг в Лига Европа.

За тази фаза на надпреварата се класираха три български отбора – “Левски”, “Литекс” и ЦСКА – като и трите са сред поставените.

Най-леки изглеждат възможните съперници на ЦСКА. Червените могат да се паднат срещу отбора с най-нисък коефициент в тази фаза на турнира – уелският ТНС. Аматьорският клуб отпадна от предварителните кръгове на Шампионската лига и със сигурност е най-желаният противник от всички поставени в този поток.

Сред другите по-леки опоненти са руският дебютант в турнира “Сибир” (Новосибирск), словашкият “Слован” (Братислава) и финландският ХИК. По-неприятен изглежда вариантът с португалския “Маритимо”, а отборът с най-висок коефициент от тези непоставени е “Рапид” (Виена), отстранил в предния кръг “Берое”.

Доста тежки съперници очакват “Левски”, въпреки че е поставен. Най-неприятните варианти за сините са турският “Трабзонспор”, холандският “Утрехт” и швейцарският “Грасхопърс”.

След като отстраниха шведския “Калмар” снощи с общ резултат 6:3, българите отново могат да се паднат с шведски отбор. Това е АИК (Стокхолм). С най-нисък коефициент от потока с непоставените на “Левски” е азербйджанският “Карабах”. Този отбор обаче направи доста силно представяне в турнира досега и вече отстрани три противника. Последният от тях беше полският “Висла”.

Не по-леки съперници очакват и “Литекс”. Ловчанлии могат да играят срещу отбора, отстранил “Левски” в Шампионската лига миналата година – унгарският “Дебрецен”. Сред другите възможни съперници на оранжевите са гръцкият “Арис”, украинският “Карпати” (Лвов) и словенският “Марибор”.

“Литекс” може да се падне и срещу белгийския “Генк”. Ловчанлии обаче имат добри спомени от последната си среща с този съперник. Тя отново беше в спор за влизане в групите, но тогава още на турнира за Купата на УЕФА. Воден от Люпко Петрович, българският отбор се справи с този съперник и за първи път в историята си се класира за груповата фаза на европейска клубна надпревара.

Жребият за плейофите в Лига Европа е днес следобед от 14.30 часа.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!