William Hill закрива 700 офиса заради регулациите в хазартния сектор

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
122

Британската компания обяви, че ще съкрати 4500 работни места, а процесът ще започне преди края на годината

Снимка: William Hill
Една от най-известните компании за спортни залози – William Hill Plc, обяви, че планира да затвори 700 лицензирани офиса за залагания, поставяйки под риск около 4500 работни места във Великобритания. Причината за това е промяната в законодателството в страната, която сложи таван на терминалите за залагане на фиксирани коефициенти, съобщава BBC.

С решението си от април правителството фиксира таванът на този тип залагания на 2 паунда, което според компанията е довело до рязък спад в приходите ѝ.

Процесът по затваряне трябва да започне още преди края на тази година, като компанията обещава на засегнатите служители да се окаже подкрепа при процеса по освобождаване.

В момента William Hill разполага с 2300 офиса в страната, а за компанията работят 12 500 души.

Правителството намали максималния залог при терминалите за залагания на фиксирани коефициенти, който преди това беше 100 паунда, с мотивите, че хората губят прекалено много пари за кратък период от време. Някои критици сравняват машините, на които се правят залаганията, с наркотичната зависимост.
В същото време Асоциацията на британските букмейкъри предупреди, че този ход ще доведе до загуба на работни места в сектора.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!