Все повече жени продават телата си заради “отчаяна бедност” във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
913

Все повече жени се обръщат за първи път към секс работа, тъй като пандемията ги тласка към “отчаяна бедност”, твърди британското онлайн издание Independent.

Водещи организации, които подкрепят секс работниците, заявиха, че за първи път се наблюдава значителен ръст на жените, извършващи секс работа, поради проблеми в секторите, най-силно засегнати от коронавирусната криза.

Английският колектив на проститутките (English Collective of Prostitutes) – водеща група, която подкрепя декриминализацията на проституцията, заяви, че стотици асистенти, сервитьорки, чистачки и козметички са направили запитвания за започване на секс работа за първи път след катастрофалната пандемична пролет.
Междувременно проучване на организацията, споделено ексклузивно с Independent, разкрива, че секс работниците не могат да се хранят сами или децата си и са тласкани към бедност и бездомност по време на здравната криза.

Проучването сред 222 жени секс работнички установи, че почти 2/3 не могат да си позволят да се хранят и се нуждаят от спешни ваучери за храна, докато три на всеки десет имат затруднения при достъпа до обезщетения от правителството.

“Доходите ни са напълно отрязани. Трябва да просите и да вземате назаем. Ние сме на пода. Трябваше да отидем при нашите редовни клиенти и да кажем: “Можете ли да ни заемете пари, моля? В беда съм”. Ние не сме фокусници”, споделя пред Independent Саманта, секс труженичка, която работи в Южен Лондон.

“И вие знаете как е в тази държава, ако не можете да платите сметка, ще ви дадат по-голяма. Преди 15 години можехте да печелите пари в тази индустрия, но сега можем едва да се справяме. Сега сме в дългове”, признава тя.

Ники Адамс, говорител на Английския колектив на проститутките, заяви, че по време на кризата с COVID-19 е налице значителен прилив на жени, които се допитват за първи път да се занимават със секс или да се върнат към това, след като са напуснали преди години.
expert.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!