Все пак Борисов се обяснявал пред прокуратурата за записите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
210

Показанията не били дадени пред Сарафов, а пред прокурори от ВКППрокуратурата е снела обяснения от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в хода на проверката след изнесените записи на разговори с участието и на ексземеделския министър Мирослав Найденов и


вече бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Съобщението на прокуратурата е по повод медийни публикации за явяването на Борисов във ВКП вчера. От записа на подслушаната среща ставаше ясно, че Кокинов изнася пред двамата данни от досъдебното производство срещу Найденов, както и резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване по сигнала на Сергей Станишев. Тримата обсъждат магистрати и журналисти и ги описват с обидни квалификации.

На излизане от ВКП бившият премиер заяви пред журналисти: „Това не беше разпит, разговаряхме как да се разбие тази престъпна група, която прави незаконни подслушвания по домовете на хората“.
От обвинението уточняват, че на 7 май  след призоваване по установения от закона ред, от  Борисов са снети обяснения. Те са дадени пред прокурори от Върховната касационна прокуратура, на които тази проверка е възложена и са надлежно протоколирани. Не отговарят на истината твърденията, че тези действия са извършени лично от заместника на главния прокурор Борислав Сарафов, в неговия служебен кабинет, съобщават от институцията. Прокуратурата продължава проверката със снемане на обяснения и от други лица.

Днес се очаква обяснения да даде и ексземеделският министър Мирослав Найденов. Все още няма официална информация, че показания по проверката на Върховната касационна прокуратура за скандалните записи е дал доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов. Вестник „Преса“ съобщи вчера, че  Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя и в обяснение пред ВКП освен с оставката си.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!