Английските власти не можели да преброят емигрантите си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
768

Източно европейците нямали брой и чет, според медиите на ОстроваЕмигрантите от Източна Европа били толкова много, че властите във Великобритания не можели да ги преброят.


Това са признали вчера от Уайтхол, твърди “Daily Mail”.

Изданието се позовава на ново изследване, според което миграционните власти в страната са пропуснали близо половин милион души, след като родните им страни се присъединиха към ЕС през 2004 г.

Степента на проблема беше само разкрита при преброяването на населението през 2011 г., което показа, че емигрантите са повече, отколкото се смяташе, пише медията.

От там припомнят, че на Острова са много загрижени за мигрантската вълна, която може да залее страната след отпадането на ограниченията на трудовия пазар в края на тази година.

Също така цитират и данни, според които межди 2002 г. насам постоянно живеещите чужденци  в Обединеното кралство са поне 200 000.

Медията са позовава и на изследване на BBC, според което близо 14 на сто от българите и 8 % от румънците твърдят, че обмислят да са настанят трайно в Англия.

Inews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!