Volkswagen ще се избави от Bentley и Lamborghini

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
166

© pixabay.com
Volkswagen Group е най-големият европейски автомобилен концерн, който притежава наистина завидно количество брандове.

Предлагането в най-разнообразни сегменти винаги е било една от силните страни на компанията. Но май нещата вървят към промяна.

До 2050 г. във VW биха искали да прекратят производството на автомобили с традиционно гориво. Във фокуса ще бъдат електромобилите. За постигането на тази цел в компанията активно разработват стратегия за развитие на следващото поколение.

Вероятно място за Bentley, Bugatti и Lamborghini вече няма да има.

На този етап повечето автомобили на VW Group са базирани на компактната платформа MQB и по-голямата MLB. Първата все още е жизнена и позволява да се създаде още едно ново поколение модели. Втората вече е към залез и плановете са да отпадне.

Вече е готова модулната платформа MEB за компактни автомобили, работата над по-голямата PPE за Audi и Porsche скоро приключва.

Луксозните брандове вече не се вписват в новата стратегия на компанията, макар премиалният сектор, представляван от Audi и Porsche, да устройва всички.
За детайлите в плана със средносрочна перспектива научи изданието Automobile.

За Bentley надеждите са да се намерят купувачи в Китай. Ще имат опит за продажба и на Lamborghini и Ducati.

Bugatti, на свой ред, може да се окаже разменна монета за Фердинанд Пиех, който в замяна може да даде акциите си в Porsche.
profit.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!