Facebook създаде блокчейн компания в Швейцария

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Facebook основа нова компания за финансови технологии в Швейцария, която ще се фокусира върху блокчейн технологията и разплащанията, като освен това ще се занимава и с анализ на данни и инвестиции, сочи справка с търговския регистър в Женева, предава Business Insider.

Компанията Libra Networks, в която Facebook Global Holdins е заинтересована страна, е регистрирана в Женева на 2 май тази година. Предмет на дейност е предоставянето, както на финансови и технологични услуги, така и разработката на хардуер и софтуер, разкриват данните от швейцарския търговския регистър.

Социалната мрежа Facebook, която има над 2 млрд. потребители по света, засега не коментира Libra Networks,която ще се фокусира върху „инвестиране, разплащания, финанси, мениджмънт на идентичността, анализи, големи масиви данни, блокчейн и други технологии”.

Facebook, който притежава платформи като WhatsApp, Messenger и Instagram, всяка от която има над 1 млрд. потребителя, се намира в центъра на обществен и регулаторен дебат относно неприкосновеността на личните данни на потребителите в интернет.

Банковият комитет на Сената на САЩ изпрати през този месец отворено писмо до изпълнителния директор на Facebook Марк Закърбърг, задавайки въпроси как новите платежни системи на база криптовалути ще отговорят на притесненията свързани със защитата на регулациите и поверителността.
Припомняме, че според публикации в щатските медии, Facebook работи по своя виртуална валута, като дори е водил разговори с борси за евентуално листване на своя нов стейбълкойн.
profit.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!