Великобритания затяга достъпа до сайтове за възрастни

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
45
close up programmer man hand typing on keyboard at computer desktop for input coding language to software for fix bug and defect of system in operation room , technology concept

Източник: iStock

Великобритания засилва законопроекта за онлайн безопасност на територията си, като определя по-високи стандарти за инструментите за проверка на възрастта използвани от услуги, които публикуват или позволяват порнографски материали на своите платформи.

Това става съгласно последните поправки на правителството след дебати в парламента, пише “Ройтерс”.

Според законопроекта, интернет компаниите разпространяващи порнографско съдържание са изрично задължени да използват мерки за проверка или оценка на възрастта, каза Министерството на науката, иновациите и технологиите в изявление днес.

Припомняме, че документите чрез които жителите на Великобритания могат да потвърждават възрастта си са кредитна карта, паспорт или шофьорска книжка.

Законопроектът освен това предлага регулатори да имат достъп до данни за онлайн активността на починали деца, като целта е да могат да разберат дали онлайн дейността им е изиграла някаква роля в смъртта им, ако това бъде поискано от съдебния лекар, казаха от правителството.
Според Британското правителство разпоредбата би помогнала децата да бъдат опазени от лошо влияние по интернет пространството, като им попречи да гледат порнографски материали.

По закона следва ръководителите на уеб компании да носят лична отговорност за безопасността на децата в рамките на платформите си, се казва още в изявлението.

Законопроектът е отлаган от дълго време. В момента е в горната камара на лордовете на парламента, където законодателите могат да направят поправки, преди да решат дали да го приемат или отхвърлят. Очаква се да бъде приет до няколко месеца.

От технологичната индустрия, включително фирми като “Апъл”, критикуват части от законопроекта за онлайн безопасността, особено разпоредбите, които могат да бъдат използвани, за да накарат услугите за съобщения да нарушават криптирането от край до край, за да сканират за материали за насилие над деца.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!