Великобритания започна налагането на локална карантина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3599

Първият регион под ключ е Лестър

Лестър стана първият британски град, в който бе наложена локална карантина заради пандемията от коронавирус. Голяма част от Англия разпусна мерките за бизнеса и обществото, но магазини в Лестър ще затворят врати, а обществото бе призовано да не напуска дома си без основателна причина.

Какво включват локалните мерки за карантина в Лестър?
• Търговски обекти, които не са от съществено важно значение, ще бъдат затворени. Това ще стане с нов закон.
• Училища също ще затворят и няма да имат правото да заработят преди следващата учебна година. Единствено деца с увреждания и тези на служители от критични сектори ще могат да посещават учебните заведения.
• Граждани трябва да избягват всички пътувания извън Лестър с изключение на тези по съществено важни причини. Хората, живеещи извън града, трябва да избягват посещаването му. Изисква се от гражданите на областта да останат по домовете си.
• Ресторанти, кръчми, кафенета, фризьорски салони и киносалони ще останат затворени.
• Отхлабването на мерките за уязвими хора в Англия ще отпадне и те ще трябва да продължат с изолацията, избягвайки контакт с лица, които не са част от домакинството им.

Освен в центъра на града, крайни квартали като Оудби, Бирстъл и Гленфилд също са включени в карантината.

Правителството все още не споделя детайлна карта с местностите от региона, поставени под ключ. Местната община пусна схема, очертаваща някои от границите, но работи по система, която ще позволи на граждани да проверят дали са засегнати от карантината, въвеждайки пощенския си код.

Колко време ще продължи локалната карантина – правителството на Великобритания ще разгледа мерките след две седмици.
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!