Великобритания забранява отглеждането на кучета порода американско були

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
402

Източник: iStock

Отглеждането на кучета от породата американски були ще бъде забранена. Това заяви премиерът на Великобритания, цитиран от БиБиСи. Драстичните мерките се вземат, след като мъж почина след нападение от такова куче.

Риши Сунак посочи, че тези кучета са опасност за общността, особено за децата. Забраната ще влезе в сила до края на годината. Съобщението дойде, след като мъж, който беше нападнат от две кучета в Уолсол и почина от раните си в болница.

Според премиерът не става въпрос за шепа зле обучени кучета, а за модел на поведение, който не може да продължава. Въпреки че собствениците вече имат отговорност да държат кучетата си под контрол, искам да уверя хората, че спешно работим върху начини да спрем тези атаки и да защитим обществото, поясни той.

Американското були е порода едри кучета, които могат да достигнат до 60 килограма. Във Великобритания са регистрирани десетки случаи на нападение на тези кучета срещу хора или други животни.

Стопани и групите за защита на животните твърдят, че забраната за отглеждането на конкретна порода няма да реши проблема.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!