Великобритания забранява двигателите с вътрешно горене по-рано

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
505

Властите някои градове искат ограниченията да влязат още през 2030 г.
Снимка: Архив Ройтерс

Близо година, след като властите във Великобритания обявиха, че бензиновите и дизелови нови автомобили ще бъдат забранени от 2040 г., сега става ясно, че това може да стане много по-рано по-рано, съобщава агенция Reuters.

Според информациите кметът на Лондон – Садик Кан, е разговарял с колегите си от Оксфорд, Бристол, Брадфорд и Кардиф за въвеждане на забраната още от 2030 г.

В свое изявление Кан сподели, че ограниченията за продажба на нови автомобили с петролни горива ще повиши значително качеството на въздуха и здравето на хората.

Градоначалниците ще разговарят с държавния секретар по околната среда Майкъл Гов за предприемане на по-бързи действия по въпроса.

Освен това управниците ще се обърнат и към правителството с предложение за програма за обновяване на автопарка в страната.

Към момента не е ясно дали предложението за скъсяване на срока за въвеждане на мярката ще бъде прието, но се очаква, че в близкото бъдеще властите в страната ще въведат в изпълнение плана „Road to Zero”.

Той ще цели увеличаване на производството на автомобили с алтернативно задвижване и постепенно намаляване на тези с петролни горива.

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Виктория Тошкова
investor.bg


Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/26/d574630909/htdocs/budilnik_wp/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353