Великобритания въведе задължителен PCR и самоизолация за всички, които влизат в страната

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
3240

Великобритания обяви в събота нови мерки в опит да забави разпространението на варианта Омикрон на коронавируса, предадоха световните агенции. Премиерът Борис Джонсън съобщи, че пристигащите в страната ще трябва да си правят PCR-тест.

“Ще изискваме всеки, който влиза във Великобритания, да си прави PCR-тест до края на втория ден след пристигането и да се самоизолира, докато не получи отрицателен резултат”, каза Джонсън на пресконференция.

 

По думите му хората, които са били в контакт с лица, дали положителен тест и вероятно заразени с варианта Омикрон, ще трябва да се самоизолират за 10 дни. Правителството освен това ще затегне правилата за носене на предпазни маски.

Главният медицински съветник на Англия Крис Уити, който също участва в пресконференцията, прогнозира, че има значителна вероятност ваксините да се справят по-трудно с новия вариант. По-рано в събота Обединеното кралство потвърди два свързани случая на заразяване с варианта Омикрон.

Германия и Италия също съобщиха, че са засякли новата разновидност на патогена.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!