Великобритания вади всички страни от червения списък, тестовете остават

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
350

Великобритания ще извади от утре всичките 11 страни от своя “червен списък” за пътувания по време на епидемията от COVID-19, защото вече има вътрешно разпространение на варианта Омикрон, съобщи днес пред парламента здравният министър Саджид Джавид, цитиран от Ройтерс и НОВА тв.

В края на ноември правителството добави в този списък държавите от южната част на Африка, с което позволи оттам да пристигат само британски поданици и постоянно пребиваващи в кралството, които обаче трябваше да бъдат подлагани на карантина. Целта беше да се ограничи проникването на новия вариант на коронавируса в страната.

По думите на Джавид Омикрон вече се разпространява в страната и по света и “червеният списък” вече не е ефективна мярка. Той добави, че за пристигащите от 11-те държави остава в сила общото изискване към всички пристигащи във Великобритания да предявяват отрицателен PCR тест, направен до 48 часа преди отпътуването, или да се подложат на бърз тест.

Единайсетте страни от британския “червен списък” са Ангола, Ботсвана, Есвантини, Замбия, Зимбабве, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия и Република Южна Африка.
struma.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!