Великобритания ще разреши автономните автомобили по пътищата до 2021 г.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
218

Стъпка по-близо до модернизацията на транспорта
Правителството на Великобритания планира да разреши легалната употреба на автономни коли по пътищата на страната до 2021 г., информира CNN. Новите правила предвиждат всеки, който се движи с такива автомобили да информира обществото за тях и да предаде на властите данни за безопасността на технологията.

Новата технология е стъпка по-близо, след като британските министри обявиха планове за напредък в изпитанванията за автоматизирани превозни средства. В изявление на Министерството на транспорта (DfT) се казва, че Обединеното кралство е “на път да изпълни ангажимента си да има напълно самостоятелно управлявани превозни средства по пътищата на Великобритания до 2021 г.”

Според експерти обаче, за да бъдат пуснати автономните автомобили на пътя, трябва да са изпълнени поне шест-седем фактора, като технологията е само един от тях. Друго изискване е наличие на нормативна база, съгласието на застрахователите и може би най-важно е отношението на останалите участници в движението.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!