Великобритания: Ще има ли обща карантина от понеделник

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1494

Протест срещу мерките заради коронавируса в ЛондонСнимка: ЕПА/БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсънпровежда извънредна среща с кабинета тази вечер преди утре да обяви новите по-строги Covid мерки. Депутати от Манчестър призоваха министрите да не се затварят всички заведени, а само онези, които са изложени на най-голям риск от коронавируса.

Очаква се БорисДжонсън утре да обяви подробности от неговия план за така наречената „тристепенна местна карантина“. Според наличната информация пъбове, ресторанти и барове могат да бъдат напълно затворени в някои части на Севeрна Англия, която е най-силно засегната от вируса. Може да се стигне дори до забрана на контактите извън семейния кръг, както у дома, така и навън.

Депутати от Манчестър обаче отправиха призив в последния момент не министрите да вземат решенията за затваряне на заведенията, а да бъдат дадени правомощия на местните управи за затваряне по тяхно усмотрение.

Въпреки че се твърди, че няма да се стигне до налагане на пълна карантина, ограниченията могат да се окажат достатъчно сурови, за да се навреди сериозно на бизнеса и трудовата заетост.

Междувременно професор Питър Хорби, един от водещите британски учени, който прекара неделния следобед да консултира правителството за възможните следващи стъпки в борбата с Covid-19 каза, че не може да бъде изключено налагането на общонационална карантина на фона на увеличаващите се случаи на постъпване на заразени в болниците.
bnr.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!