Великобритания се обръща към Япония, за да развие 5G мрежата си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
52

Алтернативни доставчици могат да бъдат японските компании NEC Corp и Fujitsu Ltd.

Правителството на Обединеното кралство поиска от Япония да помогне за изграждането на 5G телекомуникационната ѝ мрежа, пише Nikkei. Това се случва на фона на отказа да се използва оборудването на китайската компания Huawei.

Алтернативни доставчици могат да бъдат японските компании NEC Corp и Fujitsu Ltd. Източник от NEC заяви пред Nikkei, че компанията вече води преговори с британската страна.

Източник от Fujitsu обаче заяви, че компанията търси възможности за продажба на своите продукти в Европа. Обединеното кралство има за цел японските компании да се конкурират с други телекомуникационни компании като шведската Ericsson и финландската Nokia за насърчаване на разработването на нискотарифни продукти.

Три компании – Huawei, Ericsson и Nokia – контролират почти 80% от световния пазар на 5G базови станции. NEC и Fujitsu контролират по-малко от 1%.

Припомняме, че в средата на юли Великобритания реши да извади Huawei от своята телекомуникационна 5G мрежа, рискувайки да навреди на многомилиардни търговски и инвестиционни отношения с Китай.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!