Великобритания се бори с обилни снеговалежи: Жълто предупреждение и хиляди без ток

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
636

Великобритания се изправя пред нови метеорологични предизвикателства, след като националната метеорологична служба обяви четвърто поредно жълто предупреждение за силен снеговалеж. Според последните съобщения на Sky News, над 2500 домакинства вече са останали без електричество, поради усложнените метеорологични условия.

Синоптиците са на мнение, че продължителният и обилен снеговалеж може сериозно да затрудни транспортната мрежа в страната. Предупрежденията са насочени към водачите и пътниците, които могат да се сблъскат със значителни затруднения при пътуване.

Специалистите посочват, че в някои райони на страната се очаква да падне до 10 сантиметра сняг само за три часа, което представлява значително количество за кратък период от време. Това може да доведе до затруднения в движението, както и до потенциални рискове за безопасността на хората.

Властите призовават гражданите да следят актуалната информация и да бъдат предпазливи при пътувания. Също така, се препоръчва на хората да се подготвят за възможни прекъсвания в електрозахранването и да имат готовност за справяне със студените условия.

Метеорологичната служба продължава да следи ситуацията и обещава да предоставя навременна информация за всички промени във времето. Обществеността е призована да остане внимателна и да предприеме необходимите мерки за безопасност.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!