Европа под снежен обсад: летища и железопътни линии парализирани от снеговалежите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
95

Източник: БГНЕС

Европа продължава да се бори с тежки зимни условия, които доведоха до парализиране на важни транспортни възли. В Германия, особено в Бавария, снежната покривка достигна половин метър, което принуди властите да препоръчат на хората да избягват пътуванията. Железопътният трафик в Мюнхен е спрян, а летището в града остана затворено за ден и половина.

Хиляди пътници са заседнали на летището в Мюнхен, като мнозина от тях са принудени да пренощуват на пода поради отменените полети. Ситуацията е особено тежка за българските граждани, които са блокирани на летището от дни. Според свидетелства, предоставени на NOVA, пътниците са оставени без адекватна информация и подкрепа.

Централната железопътна гара в Мюнхен също се сблъска със сериозни проблеми, като влаковете бяха отменени, оставяйки пътниците без възможност за пътуване. Германската метеорологична служба предупреди за още 30-40 см сняг в региона, което допълнително усложни ситуацията.

Снеговалежите и ниските температури засегнаха и други части на Европа. В Обединеното кралство са в сила жълти и оранжеви кодове за опасно време, а в Шотландия температурите паднаха до минус 12 градуса. В Нидерландия, летище “Схипхол” в Амстердам също отмени десетки полети.

Общо 760 полета бяха засегнати от снежните условия, съобщава агенция Франс прес. Пожарните служби в Обединеното кралство са мобилизирани за оказване на помощ на заседналите в снега хора. Метеоролозите предупреждават, че снеговалежите ще продължат и в следващите дни, което може да доведе до още повече транспортни затруднения.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!