Великобритания промени някои от митата за ЕС след Brexit без сделка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
138

Това идва след предупреждения от страна на индустрията, че предишните планове рискуват да направят местните производители неконкурентоспособни

Снимка: Ройтерс

Правителството на Великобритания обнови митата, които ще наложи при Brexit без сделка след предупреждения от страна на индустрията, че предишните му планове рискуват да направят местните производители неконкурентоспособни.

Вносните мита за тежкотоварните превозни средства ще бъдат намалени до 10%, като стимул за индустрията за автомобилни превози, докато налозите за биоетанол ще бъдат повишени и ще бъдат въведени нови мита за дрехи, съобщи във вторник Министерството на международната търговия в Лондон. Според по-ранните планове, вносните камиони биха се изправили пред мито от 22%, което на свой ред предизвика съпротива от страна на индустрията.
Премиерът Борис Джонсън обеща, че Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври със или без сделка – предизвиквайки потенциално едно от най-големите сътресения в търговските договорености на страната. Твърдия Brexit би подложил Великобритания на вносните мита, които ЕС налага на нечленуващи в блока държави. По тази причина правителството в Лондон въвежда собствени мита, с които цели да изравни условията за търговия с тогава вече конкурентния блок.

„Нашият временен митнически режим ще подкрепи британската икономика като цяло. Той ще подпомага британския бизнес при търговията и ще му отвори възможности да внася най-добрите стоки от цял ​​свят на най-добри цени за британските потребители“, каза министърът на търговията Конър Бърнс.

Министерството на търговията също потвърди, че ще започне преразглеждане на митническия си режим в деня на Brexit, което му позволява да прави промени в планираните временни ставки.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!