Великобритания: През следващите години ще увеличим военното си присъствие по света

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
97

Лондон създава и глобални сили за бързо реагиране

 

Обединеното кралство възнамерява да увеличи глобалното си военно присъствие през следващите години, за да отговори по-добре на потенциални заплахи в различни части на света. Това се казва в плана за модернизация на сухопътните войски на Кралските въоръжени сили, публикуван в четвъртък от Министерството на отбраната на страната, предава Агенция “Фокус”.

В документа, наречен „Войник на бъдещето“, се отбелязва, че основните „наземни регионални центрове“ ще бъдат базирани в Германия, Кения и Оман.

Освен това на базата на 16-та десантно-щурмова бригада и 1-ва армейска авиационна бригада ще бъдат създадени глобални сили за бързо реагиране, които при необходимост може да бъдат използвани както при водене на военни действия, така и при предоставяне на хуманитарна помощ.

Глобалните сили за реагиране ще бъдат подсилени с допълнителен мотострелков батальон, сапьорен батальон, логистичен батальон, артилерийска батарея и нови хеликоптери Apache и Chinook, става ясно още от документа.
epicenter.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!