Великобритания основа национална киберслужба

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
75

Тя ще се бори с онлайн заплахите

Великобритания основа дългоочакваната Национална киберслужба, която е способна да изпълнява мисии за борба с недобронамерени страни, терористични групи и мрежи за организирана престъпност. Организацията ще обедини няколко агенции за събиране на информация и безопасност. Тя ще цели да предостави технологична компетентност на различни звена като специалните служби. Под шапката на Националната киберслужба ще бъдат обединени Щаб на правителствените комуникации (GCHQ), Национален център за киберсигурност (NSCS), MI6, Научна и технологична лаборатория за защита (DSTL) и Британски войски.

Първоначално службата ще заработи с персонал от 3 хил. души с военен опит и ще се разрасне в няколко бази на Острова. Службата ще работи с партньори от „Алианса на петте очи“, в който участват още САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Операциите на Националната киберслужба ще трябва да бъдат одобрени от секретаря по външните работи на Великобритания, който отговаря за MI6 и GCHQ, както и от секретаря по националната сигурност, който отговаря за военните служби и DSTL. Дейността на новото звено ще бъде наблюдавана от Обществен комитет по разузнаване и сигурност (ISC).
economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!