Великобритания одобри придобиването на дялове от Deliveroo от Amazon

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
142

Сделката не представлява пречка за конкуренцията в страната

Комисията за защита на конкуренцията във Великобритания одобри придобиването на дялове в Deliveroo от Amazon. Американският гигант ще инвестира 575 млн. щатски долара в британската фирма за доставки. Комисията обяви, че сделката няма да намали конкуренцията в сегашния си вид, но заяви, че ще трябва да започне ново разследване, ако Amazon реши да придобие по-голяма част, която би им предоставила контрол над Deliveroo.

Пандемията се отрази негативно на бизнеса на Deliveroo. Компанията заяви, че ще трябва да напусне британския пазар, ако не получи допълнително финансиране. Комисията за защита на конкуренцията на Острова първоначално изясни притеснения, че сделката може да създаде предпоставки, намаляващи конкуренцията и предотвратяващи навлизането на други подобни компании на местния пазар, които не биха могли да се съревновават с Amazon.
economy.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!