Великобритания обмисля нова карантина за Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
776

Британското правителство обмисля пълна социална карантина за Лондон и северните части на страната, ако нивото на разпространение на коронавирус не се забавим, предаде „Метро“.

/ Gulliver/Getty Images

Според „Таймс“ на Острова все още не са били готови да чуят плановете за нова карантина, но правителството се е съветвало да се опита да спре втората вълна на епидемията още в зародиш.

Извънредният план ще затвори пъбовете, дискотеките и ресторантите най-малко за две седмици, а хората от различни домакинства няма да могат да си ходят на гости на закрито. Училищата и магазините на този етап ще останат отворени.

Планът е бил обсъден още миналата седмица, но премиерът Борис Джонсън го е отхвърлил, опасявайки се да не отприщи силна вълна на обществено недоволство. Сега обаче картината е по-ясна и се знае колко унищожителна и смъртоносна би била втората вълна, допълва изданието.
dariknews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!