Великобритания няма да се присъедини към плана на ЕС за закупуване на Covid-ваксина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1384

Правителството на Обединеното кралство реши да се оттегли от плана на Европейския съюз за съвместно закупуване на ваксина срещу коронавирус, заяви в петък британският посланик в ЕС Тим Бароу.

 

В писмо до Европейската комисия Бароу отбелязва, че правителството на Обединеното кралство е решило да не се присъединява към инициативата на ЕС, но подчерта, че Великобритания винаги е отворена за сътрудничество в усилията да се гарантира, че “ваксините ще са достъпни за всички”.

“ЕК отговори положително на нашите искания за разяснения, но потвърди, че не е възможно Обединеното кралство да продължи паралелни преговори с потенциални доставчици на ваксина срещу Covid-19, което означава, че от Великобритания ще се изисква да спре преговорите си с производители, с които ЕС започва да преговаря”, аргументира той решението на британските власти.
По-рано този месец “Файненшъл таймс” предаде, че Лондон и Брюксел водят преговори за присъединяване на Лондон към плана на ЕС за закупуване на ваксина срещу коронавирус
bnr.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!