Великобритания ни върна незаконно изнесени от България артефакти

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
61

От компетентните институции в Обединеното кралство на българската страна бяха върнати незаконно изнесени културни ценности

На официална церемония днес в посолството на Република България в Лондон на българската страна от компетентните институции в Обединеното кралство бяха върнати незаконно изнесени културни ценности. Това съобщи пресцентърът на Министерството на културата, предаде БТА.

Източник: МК/БТА

Церемонията е била открита от посланика на страната ни в Обединеното кралство Марин Райков,

в присъствието на представители на Главната дирекция “Инспекторат за опазване на културното наследство” на Министерството на културата – главен директор Александър Трайков и началник на отдел Мария Тодорова, както и от представители от ГДБОП на българското Министерство на вътрешните работи. От страна на Обединеното кралство в церемонията са участвали представители на лондонската полиция, граничната полиция, на полицията на Кент и представители на Британския музей.

Източник: МК/БТА

Специални гости са били оперативните полицейски служители,

задържали трафикираните културни ценности, прокурорът, работил по случая, както и митническите служители, задържали незаконно внесените предмети на територията на Обединеното кралство.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!