Великобритания не планира въвеждането на задължителна ваксинация срещу Ковид

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
326

Обединеното кралство досега е регистрирало 42 случая на варианта Омикрон

“Нашият приоритет е да продължим да популяризираме ваксинациите и да популяризираме бустерните дози сега“, посочи говорителят на премиера Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън не планира да направи ваксинациите срещу Covid-19 задължителни в Обединеното кралство, посочи в петък неговият говорител.

“Изложихме нашата политика по този въпрос и казахме, че това не е нещо, което бихме искали да въведем“, каза той пред репортери. “Нашият приоритет е да продължим да популяризираме ваксинациите и да популяризираме бустерните дози сега, когато пускаме все повече и повече бустери на все повече хора”, допълни той.

По-рано през деня министърът без портфейл Оливър Даудън отбеляза, че правителството вярва, че въведените мерки са достатъчни за борба с разпространението на новия вариант на коронавируса Омикрон, като същевременно посочи, че обществеността трябва “да запази спокойствие и да продължи с коледните си планове”.

“За разлика от преди, в Англия хората ще трябва да носят маски в обществения транспорт и ще трябва да носят маски на местата за търговия на дребно, като същевременно ние много затегнахме граничните ограничения“, посочи той Sky News. “Вярваме, че това са необходими и подходящи стъпки, но отвъд това хората могат да продължат с плановете си както преди”, допълни той.

Обединеното кралство досега е регистрирало 42 случая на варианта Омикрон на коронавируса.
Източник БНР
epicenter.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!