Великобритания изпраща покана за трета доза, целта – да подобри имунитета на уязвимите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
187

Бустер дозата трябва да е на Pfizer независимо каква е била предишната

Покана за трета ваксина започва да изпраща от днес британското правителство до 1,500 млн. души в Англия. Целта е да се подобри имунната система на работниците на първа линия и на най-уязвимите британци.
Според министърът на здравеопазването бустерните дози са един от способите за контрол върху коронавируса преди настъпването на зимата. Приоритетно третата доза ще бъде предложена на здравните и социалните работници, живеещите и работещите в старчески домове и всички хора над 50 години. Бустер ваксина ще могат да си поставят и всички, които са клинично уязвими. Препоръчва се поставянето на доза при хора, които са получили втората си доза преди най-малко 6 месеца.
Бустер дозата трябва да е на Pfizer независимо каква е била предишната, но се допуска и половин доза от Moderna. Кампании за бустер ваксини се водят и в останалите части на Обедиенното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Снимка: Bloomberg.com
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!