Великобритания измества ваксинационната си кампания по-рано

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
145

Причината – нова, силно мутирала версия на коронавируса

Снимка: МЗ

Здравните власти на Обединеното кралство изместиха началото на есенните си кампании за ваксиниране срещу Covid-19 и грип в отговор на появата на нова, силно мутирала версия на SARS-CoV-2, съобщава STAT.

Двойните кампании, които трябваше да започнат в началото на октомври, ще започнат на 11 септември, се казва в изявление на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство вчера. Този ход е мотивиран от BA.2.86, подвариант на SARS-2, който наскоро беше открит в Обединеното кралство, САЩ и редица други страни.

„Тази предпазна мярка за придвижване напред на есенната програма ще гарантира… хората да имат защита срещу всяка потенциална вълна тази зима“, каза Джени Харис, главен изпълнителен директор на Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

В изявлението обаче се признава, че все още не е ясно каква заплаха представлява BA.2.86. Също така не е известно колко добре актуализираните бустери ще предпазват от новия подвариант; те са насочени към версия на SARS-2, която циркулираше през пролетта. Планът на Обединеното кралство е да се ваксинират възрастни хора, хора с отслабен имунитет и работници, които се грижат за тях.

Източник: economy.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!